Wellness Centrum Svaté Pole 41 263 01 Dobříš     

Rozvoj mentálních schopností u jedinců po CMP

Jste vy nebo někdo z Vašich blízkých po cévní mozkové příhodě a měli byste zájem o půlroční intervenční program rozvíjející kognitivní a mentální funkce jedince prostřednictvím Feuersteinovy metody?  

Naše potenciální spolupráce by probíhala jednou až dvakrát týdně po dobu příštích několika měsíců. (cca 4-5 měsíců).

Místo a čas záleží na Vašich potřebách. Trénink, ale není možné poskytovat mimo Prahu.

 

Na začátku a na konci budou Vaše schopnosti otestovány pomocí IQ testu, aby i vy jste mohli vidět Váš posun J

Více informací o Feuersteinově metodě naleznete v příloze.

 

 

         Macháčková Kateřina, +420733194707, machackovakata@gmail.com


 

Feuersteinova metoda Instrumentálního rozvoje

 

Feuersteinova metoda proximálního rozvoje (dále FIE) se aplikuje ve všech světových kontinentech u statisíců dětí, studentů i dospělých. V poslední době se tato metoda využívá často v oblasti gerontologie a neurologie k rozvoji mentálních schopností. Jedna z oblastí, které jsou v současné době zkoumány, je využití FIE u jedinců po CMP a testuje se její vyšší míra uplatnitelnosti, popřípadě uzpůsobení některých instrumentů pro tuto cílovou skupinu. Podstatou metody je rozvoj kognitivních (poznávacích) funkcí. Jejím cílem je rozvíjet a pochopit naše duševní pochody a jednotlivé poznávací funkce.

 Namátkou, zde můžeme zmínit například: Úkoly si naplánovat, vědomě si stanovit strategii, strategii měnit, když se již neosvědčí, neučit se drilem, ale s plným porozuměním, umět organizovat informace, vytvářet jejich systémy, vědět, kdy určitou informaci mohu použít a kdy již tato metoda není vhodná.

Zásadním předpokladem metody je zkušenost zprostředkovaného učení, nebo také mediace.

 Je to přístup, který se snaží zprostředkovat jednotlivci, poznání jeho osobní strategie myšlení. Tím je myšleno, jak jedinci nejen informace předávají, ale spolu s ním je vyvozují, třídí, dávají jim význam, hodnotí je podle důležitosti v daném kontextu a vytváří si k nim emoční vztah.

Pro více informací o metodě, odkazuji na tyto webové stránky

 

 

Pro více informací mne kontaktujte na telefonním čísle +420733194707 či na emailové adrese machackovakata@gmail.com

Přihlášení